1. Hem
  2. Artiklar
  3. Butikssystemet
  4. Allmänt
  5. REA-hantering
  •  2022-05-13
  • Marie Nave

För att sätta ner priset på flera artiklar samtidigt vid exempelvis kampanjer eller REA gör man enligt följande.

Gå in på Grunduppgifter -> Artiklar och klicka på vilken artikel som helst i artikelregistret.

Gå till fliken 'Avvikande priser' och tryck på knappen 'Hantera'.

Då öppnas följande funktion 'Hantera avvikande priser'.

1. Välj aktuellt säljställe och gör de urval som önskas. Ta hjälp av knapparna 'markera alla' och 'ta bort' för smidigare hantering om inte alla artiklar omfattas av nytt pris. Markera exempelvis en leverantör och tryck på knappen 'ta bort' för att avmarkera alla och gör sedan önskat urval.

2. Gör nu ert avvikande pris i form av de tre valen och välj pristyp och rabattkod samt datumintervall. Tryck på knappen 'utför' för att göra en kontroll av det urval som gjorts. För att skapa det avvikande priset bockar man i 'skapa avvikande priser' och trycker på knappen 'utför'.

För att få ut en lista på vilka varor som har ett avvikande pris väljer man önskat datum under boxen prislista, bockar i rutan 'endast avvikande priser' och väljer utskrift. Vill man få ut en prislista på alla artiklar trycker man på utskrift utan att bocka i rutan.

Vill man ändra ett datumintervall för artiklar man skapat avvikande priser för, väljer man datumintervall i boxen 'Ändra datumintervall' och trycker på knappen 'Ändra'.

Lycka till!