1. Hem
  2. Artiklar
  3. Butikssystemet
  4. Allmänt
  5. Om oss
  •  2020-05-25
  • Juri Salminen

Flexicon System AB

Flexicon startade sin verksamhet 1986 i Stockholm, men 1989 flyttades verksamheten till Enköping och sedan dess har vi vårt huvudkontor i Enköping. 

Basen i vår verksamhet är systemutveckling. Vi har en rad olika produktgrupper: kassasystem, butikssystem, inköpssystem med bildhantering, administration, hotellbokning samt restaurangsystem, material- och produktionsstyrning.

De flesta systemen är anpassade för en eller flera olika branscher och det innebär att vi har hela Sverige som arbetsfält. Vi anser att det är viktigt att ha kompetens inom olika funktionsområden, då det många gånger uppstår intressanta ‘korsbefruktningar’ mellan olika branscher. Detta gör att våra lösningar många gånger har unika och nyskapande funktioner.

Vi har bred kompetens på datorer, nätverk och kommunikation. Tillsammans med kunden gör vi en behovsanalys av önskade funktioner och försöker även att utnyttja befintlig utrustning tillsammans med ny teknik. Vi utnyttjar Windows samtliga plattformar och bygger allt från enkla nätverk med några få datorer till större nätverk med en eller flera servers. Med olika typer av kommunikation kopplas filialer ihop med huvudkontor samt möjliggör t.ex. distansarbete. I vissa fall ansvarar vi för kundens drift av datasystemet.

Alla våra nya produkter är Internet-anpassade på olika sätt. Det innebär att valda delar av en lösning kan appliceras på webben, allt från presentation av artiklar till omfattande e-handelslösningar.

Som kund hos Flexicon kommer du uppleva tryggheten som utvecklas i en långvarig relation.Välkommen att kontakta oss – redan idag!