1. Hem
  2. Artiklar
  3. Butikssystemet
  4. Allmänt
  5. Så skapar du kampanjer i butikssystemet
  •  2022-04-11
  • Juri Salminen

Butikssystemet och kassasystemet har en rad olika funktioner för att skapa kampanjer, eller avvikande priser, av olika slag och här beskrivs hur du skapar en kampanj med avvikande priser som kan gälla för enskilda säljställen, specifika säsonger, artikelgrupper, leverantörer och varumärken.

Kampanjerna fungerar både i den fysiska kassan och i webbshopen, men du måste skapa specifika kampanjer för respektive säljställe.

För att skapa en kampanj med avvikande system som gäller en specifik artikelgrupp, öppna artikelregistret och välj valfri artikel.

Välj fliken "Avvikande priser" och klicka på knappen "Hantera" till höger.

Börja med att välja vilket säljställe kampanjen ska gälla för. Du kan filtrera vilka artiklar kampanjen ska gälla genom att välja säsong, artikelgrupp, kategori, leverantör och varumärke.

När du är nöjd med urvalet av artiklar anger du vilken typ av rabatt kampanjen ska gälla, ex. nytt försäljningspris, rabatt i belopp eller rabatt i procent.

För att tidsbegränsa kampanjen, ange start och slutdatum. Kampanjen kommer gälla till och med eventuellt slutdatum, så anger du 2022-04-18 som slutdatum, så kommer kampanjen gälla även detta datum. Om inget slutdatum anges gäller kampanjen tills vidare.

Kryssa i "skapa avvikande priser" och slutför genom att klicka på "Utför".