1. Hem
  2. Artiklar
  3. Butikssystemet
  4. Allmänt
  5. Redigera öppettider
  •  2020-05-25
  • Juri Salminen

En av de viktigaste sidorna i er webbshop eller skyltfönster är sidan med butikernas öppettider, så var noga med att hålla dem uppdaterade. Uppdatering av era butikers öppettider gör ni som vanligt i eXcellence Pro butiksystem och här nedan följer instruktioner för hur ni gör detta.

Grunduppgifter -> Säljställen
Grunduppgifter -> Säljställen

Från listan med säljställen, öppna säljstället ni vill redigera och i fönstret som dyker upp, välj fliken ”Öppettider”.

Redigera öppettider

Under Butiksinformation anger ni ordinarie öppettider måndag – söndag.

Men den kanske viktigaste delen är ”Avvikande öppettider”. Här anger ni avvikande öppettider för specifika datum, ex. midsommar, julafton etc. Är det någon gång kunder/besökare söker efter öppettider, så är det inför olika storhelger, så att ha korrekta öppettider för dylika dagar är väldigt viktigt. Webbshoppen visar endast avvikande öppettider som infaller inom de nästkommande 30 dagarna, så ifall ni fyllt i alla avvikande öppettider för hela år och inte ser avvikande öppettider ett halvår framåt, så är det därför. Anledningen är för att hålla sidan så aktulle som möjligt och att visa öppettider ett halvår framåt är inte så aktuellt. 

Webbshoppen visar inte avvikande priser bakåt i tiden, så ni behöver inte gå in under ex. mellandagarna för att radera de avvikande öppettiderna som gällde under julafton.

Spara uppdateringarna av säljstället
Spara uppdateringarna av säljstället

När ni redigera klart, spara uppdateringarna genom att klicka på diskettikonen i verktygsmenyn.

Webbshoppen synkar öppettider en gång i timmen, så ifall ni inte ser uppdateringen på hemsidan med en gång, så är det därför. Kan ni inte vänta till nästkommande hel timme, skicka ett mail till support@flexicon.se, så kan vi köra en manuell synkning.